Peek-A-Boo

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 21:34

De naam van dit manoeuvre komt uit een kinderspelletje waarbij de deelnemers elkaar verassen terwijl der andere niet kijkt (= kiekeboe). De naam is heel toepasselijk voor dit manoeuvre, aangezien het gebaseerd is op net dezelfde principes -de vijand verrassen wanneer die is afgeleid of gefocust op iets of iemand anders. Dit manoeuvre is perfect voor het verdedigen van strategische punten op de kaart en kan je het best uitvoeren wanneer je nog een teamgenoot bij je hebt die de aandacht van de vijand van je kan afleiden.

Peek-a-boo is een opportunistisch manoeuvre waarbij je het nodige bewustzijn van de omgeving onder de knie moet hebben én beschikken over een perfecte timing. Wanneer je een chokepoint verdedigt, moet je de vijand voor jou in het oog houden, maar ook wat er zich rond jou afspeelt moet je in de gaten hebben. Dit doe je door goed naar de mini-map te kijken. Je moet dus in staat zijn de vijand voor jou te verrassen, maar moet daarbij letten dat je zelf niet verrast wordt!

Maar hoe kies je nu het juiste moment om toe te slaan? Wanneer je zeker bent dat de vijand jou niet in de gaten heeft, kan je vanachter jouw bescherming uit komen, snel vuren op een zwakke plek en onmiddellijk terug in dekking gaan om te herladen. Daar wacht je tot de vijand heeft teruggevuurd en moet herladen of wanneer zijn koepel van jou is weggedraaid en dus niet onmiddellijk kan vuren op jou, om terug hetzelfde manoeuvre uit te voeren.

Voertuigen die een hoge vuursnelheid hebben, kunnen zich riskeren om meer dan één schot te lossen wanneer ze uit dekking komen. Wanneer je dit wilt uitvoeren, moet je de nodige kennis hebben over de vijandelijke tank, met name de herlaadtijd die hij heeft. Heb je deze kennis niet, dan is dit niet aan te raden.

Wanneer je uit dekking komt, zorg er ook voor dat jouw koepel reeds in de juiste richting staat. Zo niet verlies je heel veel kostbare tijd om te richten en kan de vijand jou ondertussen al in de gaten hebben en eventueel als eerste vuren, waardoor jij in een benarde situatie terecht komt.

TIP: Er bestaan verschillende mods (ook aanwezig in de Aslain’s Modpack) die bij dit manoeuvre kunnen van dienst zijn: zo kan je ervoor zorgen dat je op de mini-map de looprichting van de vijand kan zien én kan je de herlaadtijden zichtbaar maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.