Weak Spots

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 21:36

Geschutskoepel/luiken:
Deze onderdelen kun je terugvinden bovenop de koepel, meestal aan de zijkant. De luiken worden zowel gebruikt als uitgang als observatiestations van de tank. Het is aan te raden daarop te vuren wanneer je een frontale confrontatie met de vijand aangaat.
Mogelijke effecten bij impact: beschadigde kijkpoorten (verminderde kijkafstand) of gewond bemanningslid.

Rompluik machinegeweer/vizier chauffeur
Meestal vind je dit terug net boven de frontplaat van de tank. Deze plekken zijn doorgaans klein en dus moeilijk te raken. Echter is dit in de meeste gevallen de beste plaats om de vijand schade te berokkenen, vooral wanneer de lage bepantseringsplaat beschut is.
Mogelijke effecten bij impact: gewond bemanningslid.

 

Rupsband hoofdtandwielen
Dit zijn de grote tandwielen die je kan terugvinden vooraan en achteraan aan beide zijden van de tank. Het zijn de tandwielen die ervoor zorgen dat de rupsbanden draaien. Door op deze te vuren kan je makkelijk de vijand immobiliseren. Je kan jouw schot ook perfectioneren door onder een bepaalde hoek de tandwielen te raken. Zo maak je kans dat het patroon na impact ook nog eens de tanksromp doorboort.
Mogelijke effecten bij impact: motor stuk (vermindert snelheid, acceleratie en mobiliteit) en beschadigd munitierek.

 

Koepelring
Dit is een moeilijke zwakke plek om te raken omdat het meestal heel klein is en slechts onder een bepaalde hoek zichtbaar. Meestal kan je dit terugvinden tussen de gehoekte oppervlakken van de frontale bepantseringsplaat en de bepantserde voetplaat van het kanon. Als gevolg zou het kunnen dat jouw patronen meer afketsen dan gewild. Indien mogelijk is het raadzaam om eerst andere zwakke plekken te raken.
Mogelijke effecten bij impact: beschadigde koepel (draaisnelheid aangetast) en gewond bemanningslid


BELANGRIJK! Wees alert voor valse zwakke plekken. Er zijn voertuigen waarvan onderdelen die normaal worden aanzien als zwakke plekken, net heel zwaar bepantserd zijn. Deze valse zwakke plekken ontdekken en ze onthouden is heel belangrijk zodat je niet nodeloos probeert schade te berokkenen aan een vijand.


Voorbeelden:
- T110E3: Machinegeweerkoepel op de koepel
- VK 45.02 (P) Ausf. B: Onderste glooiing (200mm dik en in een hoek)
- Verscheidene Duitse tanks: Machinegeweerluik in romp (met afgeronde bescherming).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.